четвер, 1 квітня 2021 р.

Смійтеся на здоров’я!

Відомо, що добрий настрій допомагає людині подолати негаразди, підтримує опір організму захворюванням і, як кажуть, додає людині життя. Очевидно від цього і йде традиція святкувати День сміху.

День сміху, або по-іншому День дурня відзначається 1 квітня. Історія походження свята достовірно невідома. Свято відзначають вже дуже давно і різні народи висувають свою версію походження і святкують це свято трохи по-різному.

У Франції друзі жартують один над одним і влаштовують різноманітні розіграші, які називають «квітневими рибами», що тягнеться з  XVI столітті. Короля Франції Карла IX розіграли 1квітня, подарувавши йому кілька подарунків. Розіграш дуже сподобався королю і свято назвали на честь сузір’я Риб.

У Фінляндії розігрували переважно дітей, яких відправляли до сусідів з жартівливим дорученням (наприклад, позичити якийсь неіснуючий прилад), а сусіди відсилали їх до інших сусідів (мовляв позичили іншим сусідам), і подорож дітей продовжувалася.

В Росії О.Пушкін писав:

        «Брови царь нахмуря, говорил вчера:

«Повалила буря памятник Петра».

 Тот перепугался: «Я не знал! Ужель?»

 Царь расхохотался: «Первый, брат, апрель…»

        У США День сміху називають «святом серця, а не держави». До речі професор Стенлі Теп із інституту злоров’я в Окхерсті (Каліфорнія) стверджує: «30 хвилин» сміху на день дозволяють пацієнтові, котрий переніс інфаркт міокарда уникнути повторного нападу в найнебезпечніший період – перші пів року після нападу, - і потім жити повноцінним життям. Здоровим же людям ця кількість сміху продовжує життя на роки, іноді на десятиріччя.

         Смійтеся на здоров’я!

Немає коментарів:

Дописати коментар