середу, 28 квітня 2021 р.

Разрушеный реактор Чернобыльской АЭС фото

«Чорнобиль – океан скорботи».


(до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС)

35 років тому сталася аварія на Чорнобильській АЕС через порушення безпечної експлуатації особливо небезпечного об'єкта, яким була Чорнобильська АЕС. Наслідки цієї аварії набули катастрофічних масштабів. Але ж країна закликала своїх героїв на ліквідацію наслідків цієї жахливої аварії і вони прийшли.

Першими героями-ліквідаторами стали працівники станції та пожежники міста Прип’ять. Більшість з них загинула в лічені тижні після аварії, та ціною свого життя вони намагались врятувати значно більше життів своїх співвітчизників.

За ними прийшла наступна хвиля героїв-ліквідаторів, які пожертвували своїм здоров’ям, а багато хто і життям, для того щоб зупинити розповсюдження катастрофи. Разом нараховують 526 тисяч 250 ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та майже стільки же постраждалих від аварії. Таку велику ціну заплатив народ за непродумані дії під час експерименту та помилки проектування цього небезпечного об’єкта.

Памятник героям-ликвидаторам аварии на Чернобыльской АЭС Днепр фото Частина цих людей - це наші співвітчизники, які потребують не тільки пошани, як справжні герої-ліквідатори. Багато хто з них потребує турботи своєї країни, бо залишив значну частину свого здоров’я на нашу користь, а численна кількість взагалі стали інвалідами.

Які герої взагалі можуть бути у країни, яка шанує і пам’ятає своїх героїв тільки під час здійснення ними подвигу та невдовзі забуває про них?!

Читательницы у выставки бібліотека-філія №4 фото Треба пам’ятати, що в Україні багато особливо небезпечних об’єктів, у томи числі 4 атомні станції з 15-ма енергоблоками, і порушення правил безпечної експлуатації цих об’єктів неприпустимі за будь-яких умов. 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС, на якому сталась аварія 26 квітня 1986 року мав потужність 1 ГВт, а, наприклад, Запорізька АЕС має потужність 6 Гвт. Пам’ять про Чорнобильську катастрофу - це у тому числі і пам’ять про безпеку населення, і безпечну експлуатацію АЕС.

Выставка «Чорнобиль – океан скорботи» бібліотека-філія №4 фото Саме до цих подій і цієї тематиці присвячена виставка «Чорнобиль – океан скорботи», яка оформлена до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в нашій бібліотеці. Виставка викликала живий інтерес наших читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар