неділю, 25 квітня 2021 р.

Вітаємо з Вербною Неділею!


Вхід Господній до Єрусалима, або по-народному Вербна Неділя - християнське свято, яке святкується за тиждень до православної Пасхи. В цей день, як описано в Євангелії, Ісус Христос в'їхав на молодому осляті до Єрусалима і народ урочисто зустрічав Його.

Поздравление с Вербным Воскресением анимированое изображение У цьому вході до Єрусалима багато символічного. В'їзд на осляті, на відміну від в'їзду на жеребці або колісниці означає, що Він входить з бажанням миру. Пальмові гілки і одяг, які стелили на дорозі, означало, що народ високо шанує Його. А сам день входу - день обрання агнця, якого, по іудейської традиції, потім слід заколоти на свято Пасхи.

Вход Господень в Иепусалим изображение Чому ж Свято має народну назву Вербна неділя? Справа в тому, що пальми у нас не ростуть, тому їх замінили вербним гіллям, яке звичайно розпускаються до Вербної неділі. Тому православні християни беруть з собою на службу вербне гілля, яке символізує урочисту зустріч Христа. Там їх окропляють Святою водою і прикрашають цим гіллям ікони вдома.

Вітаємо з Вербною Неділею!

Немає коментарів:

Дописати коментар