суботу, 13 лютого 2021 р.

Міжнародний день дарування книжок.

         14 лютого відзначається не лише день всіх закоханих, а й ще одне нове, але ж, на наш погляд,  дуже важливе свято - Міжнародний день дарування книг.

         Свято щорічно відзначається з  2012 року. Цікаво, що ініціатива появи свята належить одній звичайній людині - американці Еммі Бродмур - засновниці сайту дитячої книги у США. Поштовхом до появи на світ нового значимого свята стало питання одного з  її синів: чому немає такого дня в році, коли люди дарують один одному книги просто так.

         В цей день дарують книги у першу чергу дітям, тому що діти не завжди мають можливість одержати таку книгу, яку вони хочуть. Та не тільки дітям. Є багато дорослих, які також цінують і люблять книги. Діти, на прикладі цього свята, вчаться добру, дружбі, взаємодопомозі, любові до ближнього, почуттю співпереживання і багато чому тому, що допомагає дитині стати людиною.

         Також в цей день можна подарувати книгу бібліотеці. В нашій бібліотеці проводиться постійно діюча акція «Подаруй бібліотеці книгу». Приєднуйтесь до акції!

Немає коментарів:

Дописати коментар