суботу, 13 лютого 2021 р.

 День під знаком серця.

         Чи ви замислювалися, як часто дарували своїм близьким та коханим ласкові слова, теплі обійми, тішили їх своєю увагою?

         Ось вам привід – «День усіх закоханих». День святого Валентина - традиційне улюблене свято в усьому світі. І у кожній країні його святкують по-своєму.

         До слов’янських країн він прийшов з Європи, і ми часто запозичуємо їх звичаї. У кожній країні є свої традиції і погляди на цей празник.

         Наприклад, в Італії цей день називають «солодким», бо дарують коханим солодощі. У Франції дорослим коханим дарують коштовності. Саме французи претендують на право введення першими у себе таких популярних сьогодні «валентинок».

         У Данії люди  надсилають один одному засушені білі квіти та «валентинки» без підпису. В Японії дівчата пишуть любовні листи і підкладають їх у шафи хлопців. А хлопці освідчуються безпосередньо усно. А ще, усі чекають на свій шоколад чорний або молочний.

         В Україні школярі здебільше обмінюються «валентинками». При цьому «валентинки» надсилають як дівчатки хлопцям, так і дівчатки дівчаткам. Це чудовий привід створити собі та іншим святковий настрій. 

         В нашій бібліотеці до свята оформлена виставка «День під знаком серця», на якій представлені цікаві матеріали із періодичних видань.

Зі святом усіх! Радості і любві!








Немає коментарів:

Дописати коментар