вівторок, 12 січня 2021 р.

 

Яскрава зірка письменника.

До 145-річчя з дня народження Джека Лондона.

    Джек Лондон – відомий американ-ський письменник – народився 12 січня 1876 року у Сан-Франциско. Дитинство майбутнього письменника було важким. Закінчивши тільки начальну школу, хлопчик рано почав самостійне трудове життя. Виконував різні важкі роботи і навіть деякий час був устричним піратом, а після цього служив у рибацькому патрулі, який навпаки боровся з піратами.
    Початком літературної діяльності письменника став нарис «Тайфун біля берегів Японії», за який він 
одержав першу премію від газети. Джек брав участь у поході безробітних, до Вашингтона, під час якого познайомився з соціалістами та їх програмою, навіть вступив до їх лав, навчався в універси-теті(але тільки три семестри), і навіть,
піддавшись «золотій лихоманці», їздив на Аляску, де важко перехворів.

         За весь час своїх життєвих пригод майбутній письменник накопичив величезний безцінний мате-ріал для своїх майбутніх опові-дань.  Повернувшись до дому, Джек почав більш серйозно займатись літе-ратурною діяльністю. Вже у 1899 році вийшли його перші «північні» оповідання, а наступного року перша книга «Син вовка». 

         За своє коротке літературне життя Джек Лондон встиг написати 22 романи та повісті та більше ніж 200 оповідань, які входили до 16 збірників. А нам він більше відомий по таким творам, як «Білий Клик», «Поклик предків», «Жага до життя», «Мартін Іден» та за збірником «Північні оповідання».

         Герої книг Джека Лондона, навчають читачів бути мужніми, сильними духом людьми, які вміють відстоювати свою думку та готові боротися за життя і таким чином перемагати всі  негаразди.


Немає коментарів:

Дописати коментар