четвер, 12 серпня 2021 р.

Галина Малик з її книгами фото

Сучасна закарпатська казкарка.

(До 70-річного ювілею Галини Малик)

12 серпня святкує свій 70-річний ювілей українська письменниця, перекладачка, редакторка, громадська діячка Галина Миколаївна Малик.

Галина Малик народилась у м. Бердянську Запорізької області. У 1964 році Галина разом з батьками переїхала в с. Середнє на Закарпатті. Закінчила філологічний факультет Ужгородського державного університету.

Галина Малик «Вуйко Йой і Лишиня» книга фото Літературні твори майбутня письменниця почала писати ще навчаючись у школі. ЇЇ вірші вперше були опубліковані у жовтні 1967 року в газеті "Закарпатська правда". І далі твори Галини Малик друкувалася у ряді обласних та республіканських газет.

Галина Малик «Злочинці з паралельного світу» книга фото Коли Галина стала мамою, вона почала створювати віршики для своєї доньки. Це захоплення згодом перетворилося на справжню літературну діяльність. У 1984 році вийшла збірка віршів для дошколят «Страус річкою пливе». З 1991 року Галина Малик вступила до Національної спілки письменників України.

Галина Малик «Незвичайні пригоди Алі» книга фото Галина Малик написала близько 60-ти дитячих книг з загальним накладом близько 2 млн. примірників. ЇЇ творчість неодноразово відзначена літературними преміями. За повісті «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» у 1988 році Галині Малик було присуджено премію імені О.Копиленка. Повість «Злочинці з паралельного світу», у 2003 році відзначено літературною премією імені Лесі Українки. За книги казок для дітей «Пригоди в зачарованому місті» та «Сміятись заборонено» У 2007 році Галина Миколаївна відзначена літературною премією ім. Ф.Потушняка.

Галина Малик «Вуйко Йой і Страшна Велика Кука» книга фото В нашій бібліотеці також є книжки Галини Малик, тож запрошуємо до знайомства з творчістю письменниці.

А Галині Миколаївні бажаємо подальших творчих успіхів і нових чудових книг для дітей.

Також про творчість Олександра Гавроша можна подивитись ось тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар