пʼятницю, 6 серпня 2021 р.

 

Ядерный гриб над городом Хиросима 06 августа  1945 года фото с самолёта

Люди миру, на хвилину встаньте!

(До 76 річниці бомбардування Хіросіми)

76 років тому - 06 серпня 1945 року - сталася одна з найбільших трагедій в історії людства і одночасно найбільший злочин. Близько 08:00 за місцевим часом на японське місто Хіросіма було скинуто ядерну бомбу. Квітуче місто миттєво претворилося на руїни. Кількість загиблих від безпосереднього впливу вибуху склала від 70 до 80 тисяч людей, а загальна кількість загиблих від наслідків вибуху склала 286 818 людей на 31 серпня 2013 року.

Разрушенный город Нагасаки фото после ядерной бомбардировки Через три дні - 09 серпня 1945 року - злочин повторився. На цей раз ядерна бомба впала на японське місто Нагасакі і наслідки були трохи менші,  що обумовлено точністю бомбометання: ще одне місто майже повністю зруйновано; підчас бомбардування та протягом короткого часу після нього загинуло від 60 до 80 тисяч людей; від наслідків вибуху кількість загиблих склала 162 083 людини на 31 серпня 2013 року.

Разрушенный город Хиросима фото после ядерной бомбардировки Японія знаходилася в стані війни з США. Чому ж це злочин? Тому, що вбивство цивільних на будь-якій війні, це є військовий злочин. А більшість загиблих були звичайними цивільними, в тому числі багато дітей і жінок, серед яких було чимало вагітних.

Навіщо згадувати про ці страшні події? Як вчить нас життя, той, хто погано пам’ятає історію, звичайно стикається з її повторенням.

«Люди мира, на минуту встаньте!»

Також про напад нацистської Германії на СРСР можна подивитись ось тут. 







Немає коментарів:

Дописати коментар