пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Александр Гаврош фото

До 50-річчя Олександра Гавроша.


26 березня святкує свій 50-річний ювілей Олександр Дюлович Гаврош - український журналіст, письменник-прозаїк, драматург. Олександр народився у місті Ужгород. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював у видавництві «Грані-Т».

Олександр Гаврош «Неймовірні пригоди Івана Сили» книга Нашим читачам Олександр Гаврош знайом за книгами «Неймовірні пригоди Івана Сили» та «Пригоди тричі славного розбійника Пинти».

Прототипом Івана Сили став легендарний закарпатський багатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту.

Олександр Гаврош «Пригоди тричі славного розбійника Пінти» книга «Пригоди тричі славного розбійника Пинти» - це перша українська повість про цю легендарну постать нашої історії. В її основу лягли народні перекази про опришків. Де в ній правда, а де – ні, відгадайте самі, прочитавши книжку.

Твори письменника перекладено німецькою та декількома слов’янськими мовами, а за книгою «Неймовірні пригоди Івана Сили» знятий фільм.

Вітаємо письменника з ювілеєм та бажаємо творчих успіхів і творчого довголіття. А тих, хто ще не читав, запрошуємо прочитати захоплюючі пригодницькі історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар