вівторок, 17 серпня 2021 р.

 

Який твій вибір?

Діалог-спілкування

Юність – це завжди час пошуку, час експериментів. Тому так важливо допомогти підліткам розібратися в собі, знайти своє місце у молодіжному середовищі.

В нашій бібліотеці вже не перший рік діє тематична виставка-запитання «Який твій вибір?», біля якої ми проводимо бесіди, діалоги-спілкування.

За допомогою книг та періодичних видань ми знайомимо читачів з різновидами екстремальних молодіжних напрямків та субкультур, розкриваємо їх плюси і мінуси.

Наш світ не чорно-білий. Наш світ – багатокольоровий, яскравий, різний. Особливо світ підлітків. Він сміливий, навіть іноді агресивний. Вони – екстремали - завжди бажають виділитися з натовпу, знайти однодумців не зовсім стандартними способами.

У кожній субкультурі свій колір, запах, своя мова, своя філософія. Наприклад: «Ми ніжні і ранимі». Це «Эмо», «фрікі» - «Несхожий на тебе не схожий на мене».
Графітери
- «Малюй всюди, малюй чим завгодно».

Готи«Все погано, а буде ще гірше».
Репери – «Я говорю, значить я існую».
Усіх не перелічити.

Одним з них властиві тільки зовнішні ознаки, іншим – особлива філософія, свій світогляд. Але усі вони виборюють своє право на оригінальність.

Насправді не обов’язково надівати на себе щось неймовірне, чи плести африканські косички, щоб бути особистістю, що ми і пояснюємо підліткам.

В діалозі, в спілкуванні з читачами ми намагаємося ознайомитися з їх смаками, захопленнями, допомогти їм відрізнити справжнє від хибного.

Дуже хотілося б, щоб вони уважніше придивлялися до себе, до своїх захоплень, і відшукали свій стиль.

Також про роль бібліотеки у популяризації здорового образу життя можна подивитись ось тут.









Немає коментарів:

Дописати коментар