суботу, 3 квітня 2021 р.

Письменник двох культур.


(До дня народження Миколи Васильовича Гоголя)

Першого квітня у день народження Миколи Васильовича Гоголя в бібліотеці було проведено інформаційну хвилинку. Діти зацікавились творами класика світової літератури. Хтось обрав собі книгу. А хтось ознайомився з літературою і залишив до наступного разу.

Девочка выбрала книгу Гоголя фото Микола Васильович Яновський народився 1 квітня 1809 року у селі Сорочинці Миргородського повіту Полтавської губернії. Хлопчика назвали на честь святителя Миколая. На прохання його батька Василя Опанасовича в 1820 році Микола Яновський був визнаний дворянином, а в 1821 році за ним було закріплено прізвище Гоголь-Яновський.

Девочка с книгой Гоголя фото Батько Миколи був чудовим оповідачем і писав п'єси для домашнього театру. Вважають, що це оказало значний вплив на інтереси майбутнього письменника - у Гоголя рано проявився інтерес до театру.

Коли Миколі було 10 років, його відвезли до Полтави для підготовки до вступу в гімназію. І далі у 1821-1828 роках навчався у гімназії вищих наук у Ніжині.

Девочка смотрит книгу фото Перший твір Микола Васильович видав під псевдонімом «В. Алов» - це романтична ідилія «Ганц Кюхельгартен» (1829 рік), яка була написана ще в Ніжині (він сам помітив її 1827 роком). А першим відомим твором Гоголя стали «Вечера на хуторе близ Диканьки» видані у 1931 і 1932 роках двома томами.

До найвідоміших творів письменника відносяться «Тарас Бульба», «Старосветские помещики», «Вий», «Ревизор», «Мёртвые души», «Шинель», «Нос», «Портрет» та інші.

Мальчики подбирают книги фото До нашого часу не відомо жодного твору письменника, написаного українською мовою, але через особливості характеру його творчості робилися неодноразові спроби зрозуміти Гоголя з точки зору його українського походження: останнім було до певної міри можна пояснити його ставлення до російського життя. Прихильність Гоголя до своєї малоросійської батьківщині була дуже сильна, особливо в перші роки його літературної діяльності і аж до завершення другої редакції «Тараса Бульби» , а сатиричне відношення до російського життя, ймовірно, пояснюється не тільки його національними рисами, але і характером його внутрішнього розвитку.

Сам Микола Васильович вважав себе і росіянином, і малоросом, і не віддавав переваги жодному з них над іншим.

Н.В.Гоголь Вий и другие мистические повести книга Н.В.Гоголь «Вечера на хуторе близ Диканьки» «Тарас Бульба» «Вий» книга Н.В.Гоголь сочинения книга

Немає коментарів:

Дописати коментар