суботу, 17 квітня 2021 р.

На допомогу екологічному вихованню.


(До Дня Довкілля)

День ДовкІлля в Україні відзначається щорічно в третю суботу квітня. Довкілля - це всі живі та неживі об’єкти, що існують на Землі. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкІлля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю папірця до величезних сміттєзвалищ.

Люби природу плакат Головну загрозу довкІллю становить людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність. Тому місія відповідальної дорослої людини – створити соціум, який буде жити в гармонії з природою. І в першу чергу слід навчити наших дітей усвідомлювати власну відповідальність за навколишній світ.

Найкраще за все розмовляти з дитиною на тему довкІлля зручно на прогулянці. Розповідати легенди, чи казки про дерева, квіти та інші рослини, які зустрічатимуться на вашому шляху.

Бібліотека-філія 4 для дітей книжкова виставка «Цей дивний світ» Здивування, радість, очікування нового, незвичайного – ось що повинно неодмінно бути під час ваших бесід. Найголовніше показати відповідальне ставлення до природи на власному прикладі. Також треба обов’язково читати книги про екологію для дітей. Такі книги знайдуться в нашій бібліотеці. Про них мова піде далі.

Вони показують дітям казкову красу світу навколо нас, розповідають про те, чого робити не варто, відповідають на безліч питань «чому?».

Высадка деревьев фото Зробіть екологічні ігри частиною вашого життя, спробуйте вигадати способи пояснити дитині чому треба економити електроенергію та воду і таке інше. Запропонувати дітям разом зробити малюнок присвячений до Дня Довкілля. А як провести День Довкілля батькам з дошкільнятами, знаходячись на карантині? Нагадати малюку, що кожному мешканцю нашої планети, зокрема й найменшим її жителям, під силу повсякчас робити свої маленькі внески у спільну справу захисту навколишнього середовища.

Скажімо:
- посадити квітку, або разом з дорослими посадити дерево на власному подвір’ї;
- полити квіти на підвіконні тощо.

Треба пам’ятати, що дитина повинна полюбити світ, в якому вона росте, адже тоді вона щиро захоче, щоб він був чистим та чарівним. Навіть найменша причетність кожного з нас до посадженого виплеканого дерева є вагомою підтримкою життя і в майбутньому.

Чёрный аист фото Кожен день ми вивчаємо себе та оточуючий нас світ. Для маленької дитини все навколо цікаво та дивовижно. У малому віці дуже швидко засвоюються знання. Проте, для того щоб дитина вас слухала потрібно її зацікавити, почати розповідати цікаві історії про життя природи. В цьому вам допоможуть книги представлені на книжковій виставці «Цей дивний світ», яка оформлена в нашій бібліотеці. Книжки наповнені різними фактами про життя тварин та рослин. Крім того вони дають дитині безліч креативних способів допомоги природі.

Наша бібліотека постійно проводить різні заходи направлені на екологічне виховання наших читачів. На даний момент проводиться конкурс екомалюнку «Чому землі потрібна любов?». Діти активно беруть участь у конкурсі. Докладніше про конкурс можна дізнатись ось тут.

Також про відзначення Міжнародного дня птахів можна дізнатись ось тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар