пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

Міжнародний день птахів.


Вплив людини на навколишнє середовище вже настільки великий, що загрожує існуванню інших біологічних видів. А зникнення певної кількості біологічних видів загрожує планеті великою екологічною катастрофою. Передові уми людства вже давно це зрозуміли і запропонували обмежувати вплив людини на навколишнє середовище.

Аисты фотоВ рамках обмеження вплива людини на навколишнє середовище 19 березня 1902 року було підписано «Міжнародну конвенцію з охорони птахів, корисних в сільському господарстві», яка набрала чинності 12 грудня 1905 року, і стала першою міжнародною конвенцією в області захисту навколишнього середовища. А через майже 50 років її змінила «Міжнародна конвенція про охорону птахів», яка була підписана 18 жовтня 1950 року в Парижі, яка розглядала вже всі види птахів.

Э.Н.Голованова Птицы возле дома книга Цікаво, що рух на захист птахів існував вже задовго до цих подій. При Імператорському московському суспільстві сільського господарства заснованому у 1819 році існував орнітологічний комітет, який в 1864 році став самостійним. При Російському географічному товаристві заснованому у 1845 році існувала постійна природоохоронна комісія. Також діяло Російське суспільство акліматизації тварин і рослин, засноване в 1865 році.

У містах відкривалися і дитячі організації - так звані Травневі союзи для вивчення і захисту птахів. Вони створювалися на базі шкіл і об'єднували дітей дев'яти-одинадцяти років, що носили на головних уборах емблему - ластівку.

Птицы книга Весной 1910 року за ініціативою шкільного вчителя Петра Бузука в селі Верхня Хортиця Катеринославської губернії була організована одна з перших громадських природоохоронних організацій в Російській імперії - Хортицьке товариство охоронців природи, символом якого стало пташине гніздо. Значну увагу учасники товариства приділяли підгодовуванню птахів і розвішуванню для них місць гніздування.

А.С.Лошаков Птицы живуь на Земле книга В радянські часи до руху на захист птахів було залучено велику кількість дітей. Відомо, наприклад, що у 1928 році у святкуванні дня птахів прийняло 65 тисяч дітей, які розвісили 15 тисяч шпаківень.

Птицы неизвестные и удивительные факты книга В Україні з 1994 року діє «Українське товариство охорони птахів». Міжнародний день птахів проходить 1 квітня в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Свято не має офіційного статусу і відбувається з ініціативи громадських організацій та інших ініціативних груп.

День птахів — це час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки», проводяться акції «зустрічі птахів». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

А в нашій бібліотеці є багато книг про птахів, де ви зможете знайти багато цікавої і корисної інформації та відкрити для себе світ птахів.

Немає коментарів:

Дописати коментар