неділю, 21 березня 2021 р.

Чи потрібні планеті ліси?


Лііси відіграють дуже важливу роль в екологічній рівновазі на планеті. Вони запобігають перегріванню грунту, поглинають вологу, запобігаючи паводкам, наприклад в горах, постачають кисень, і є місцем проживання багатьох видів тварин птахів та комах. Також ліси постачають будівельний та паливний матеріал, і просто тішать око своєю красою.

Лесной пейзаж Для інформування людства щодо лісових багатств та їхнього розумного використання ООН у 1971 році ухвалило щороку 21 березня відзначати Всесвітній день лісу.

Мир леса книга Свого часу, коли на території нашої країни поширилися такі явища, як смерчі, після скликання наукової наради було з’ясовано роль лісів у запобіганні цьому явищу. Для цього було прийнято державну програму про відновлення лісових масивів і створено інститут лісового господарства, який втілював цю програму у життя. Після цього площа лісових масивів стала неухильно зростати.

Борис Розен Дары зеленого друга книга Ліси в Україні займають близько 16 відсотків території. Найбільша лісистість у Карпатах (32 відсотка). У лісах переважають молоді та середнього віку дерева таких порід, як сосна, ялина, бук, дуб.

Також на Україні можна знайти ділянки лісів з реліктовою рослинністю у Поліссі, Закарпатті та на Донбасі.

Ю.В.Синадский Целебное лукошко книга Цей день 21 березня – день весняного рівнодення є найсприятливішим для садіння та доглядання дерев. Недарма кажуть: зрубав одне дерево – п’ять посади.

Р.Бобров Беседы о лесе книга Ми ж запрошуємо наших читачів познайомитися з книгами, які розкажуть про те, як берегти ліс, і які багатства дає ліс людям.

Немає коментарів:

Дописати коментар