пʼятницю, 19 березня 2021 р.

Чому потрібно читати дітям?


Дитинство – це той неповторний час, коли мала дитина відкриває для себе світ, коли в ній росте іскринка творчості, а саме життя є стихією гри, що для дитини – найсерйозніше заняття. Саме добра дитяча книга відіграє важливу роль в житті дитини.

А чому ще можуть навчити книги наших дітлахів?

1) Фантазувати.

Вюсал с братом чтают книги о котах Книга вмикає дитячу фантазію в противагу мультику, або художньому фільму. Слова, надруковані на папері перетворюються на образи. Кожен маленький читач уявляє собі героїв і світ, в якому вони живуть, по-своєму. Найкраще в розвитку фантазії допоможуть казки.

2) Перемагати свої страхи.

Вечірні казки книги Часто у дитячих книгах зустрічаються негативні і навіть страшні персонажі. Саме в ранньому дитинстві формується здатність справлятися зі своїми страхами. Вона вчиться не боятися Баби-Яги, шукає всілякі шляхи і лазівки, які допомагають йому стати хоробрішим. Усі ці перемоги відіграють величезну роль в становленні особистості, вихованні характеру. Дитина дорослішає через випробування і долає свій страх разом із героями казок. У цьому допоможуть книги серії «Коралові казки».

3) Співпереживати та співчувати.

Штефані Далє Фріда, маленька лісова чаклунка книга Дитина переживає все те, що відбувається з героями книг і приміряє на себе. При цьому вона вчиться розрізняти «що таке добре і що таке погано». Для досягнення цих цілей почитайте дитині чарівні книги Штефані Далє про фею Суничку, маленьку принцесу ельфів Лілію, повітряну піратку Мілу.

4) Знаходити інформацію.

Дітям про все на світі книга Будь-яка освіта починається з самоосвіти. Тому малюків необхідно знайомити з енциклопедіями та пізнавальними книжками. Маленький чомусик знайде відповіді на багато своїх питань. Поступово він усвідомить, що існує чимало книг, в яких можна відшукати цікаву для себе інформацію. Познайомити дитину з пізнавальними книжками можна на прикладі серії книг «Дітям про все на світі».

5) Вмінню спілкуватися.

Іван Андрусяк Стефа і її Чакалка книга Слухаючи казки та оповідання дитина проживатиме ситуації разом з головними героями і, завдяки цьому розбиратимеся в правилах поведінки і особливостях спілкування з однолітками. Дуже гарні для цього книги серії «Сучасна дитяча українська проза». Вони – про спілкування, дружбу і взаємодопомогу.

Вечір з казкою серія книги У нашій бібліотеці безліч книг найрізноманітніших жанрів. Це спонукатиме дітлахів до всебічного розвитку. І ми, бібліотекарі, разом з батьками будемо цьому сприяти.

Немає коментарів:

Дописати коментар