понеділок, 22 червня 2020 р.


Очаків
Очаків – це відомий кліматичний курорт із розвиненою туристичною та курортною інфраструктурою, розвіданими багатими ресурсами мінеральних вод і лікувальних грязей.
Очаків це місто з давньою та багатою історією, що розташувалося в місці злиття Чорного моря і Дніпро-Бузького лиману. Ще в VI столітті до н.е. поруч із містом виникли грецькі поселення, а перша фортеця в Очакові була споруджена в 1415 році. У XVIII столітті після закінчення ряду російсько-турецьких війн місто остаточно увійшло до складу Російської імперії, ставши найбільшим військовим і промисловим центром північного Причорномор'я.
Докладніше про історію міста можна дізнатися, побувавши у виставкових залах військово-історичного музею ім. А.В. Суворова і побачивши неперевершені морські пейзажі пензля Р.Г. Судковського, представлені в художньому музеї його імені.
Гостей міста з радістю зустрічають понад сто санаторно-курортних установ, теплі води моря і лиману, цілюще повітря, наповнене ароматами степових трав, піщані пляжі та мілководні затоки.
Недалеко від міста розташований розважальний комплекс, в якому комфортно та весело почуватимуться і дорослі, і діти – парк водних атракціонів «Аттика». Затишна атмосфера, дизайн і грецька архітектура, навіяна міфами стародавньої Греції, нікого не залишить байдужим.
Між Очаковом і Кінбурнською косою розташований ще один дивовижний об'єкт – рукотворний острів Первомайський (він же острів Майський, Артилерійської батареї) – у минулому військовий об'єкт, створений для захисту акваторії лиману від ворожої агресії з моря.
https://discover.ua/locations/ochakiv

Немає коментарів:

Дописати коментар