четвер, 4 червня 2020 р.


Дунайський біосферний заповідник
Дунайський біосферний заповідник площею майже 50 тис. га вважається найбільшим болотистим заповідником у Європі.
Дельта Дунаю є екологічним серцем Східної Європи, а також одним із найбільших водно-болотних угідь з водними каналами, очеретами, численними озерами, луками, болотами, затопленими лісами, пісками і залишками степів. Протяжністю приблизно 2860 км, річка Дунай є другим за довжиною річковим басейном у Європі. Дунайська дельта – це наймолодша природна суша Європи. За багатством рослинного і тваринного світу дунайська дельта є унікальним, неповторним місцем у Європі і посідає третє місце у світі.
Частина заповідника увійшла до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Територія біосферного заповідника включає острови у верхніх і нижніх частинах Дунаю, зарості очерету на північ від Дунаю, водойми дельти і акваторію моря (2 км від берега).
Тут є сотні видів рідкісних рослин, екзотичних тварин і риб, багато з яких у списку видів, що зникають. Птахи є головними мешканцями заповідника. Ви можете побачити тут фантастично красивих європейських білих пеліканів, білохвостих орланів і гусей. Унікальна природа заповідника створює для них справжній рай.
Близько 100 видів риб мешкає у дельтових водах. У дельті Дунаю живе також понад 40 видів тварин і величезна кількість рептилій та комах. Багатий і різноманітний рослинний світ дунайської дельти. Тут налічується близько 1,5 тис. видів рослин.

Немає коментарів:

Дописати коментар