понеділок, 21 червня 2021 р.

 

Вітаємо із святом Святої Трійці!

Більшість християнських великих свят пов’язані безпосередньо з євангельськими подіями. Свято Святої Трійці встановлено на честь сходження Святого Духа на апостолів.

 Вперше згадує про цю подію в Євангелії Іоанн Хреститель, коли відповідає народові, кажучи: «…Идет Сильнейший меня, Он будет крестить вас Духом Святым и огнем». В 16-й главі Євангелія от Іоанна Христос розповідає своїм учням про подальші події, і що Він повинен «пойти к Отцу», щоб послати «Утешителя» Своїй церкві. Після цього в 20-й главі знову згадується ця подія, коли Іісус дунув на апостолів, символічно передаючи їм Святого Духа.

В першій главі книги «Деяния святых апостолов» Христос зібрав апостолів і наказав їм бути в Єрусалимі і очікувати хрещення Святим Духом. Саму подію сходження Святого Духа детально описано в другій главі цієї книги.

Все це нам показує яке важливе місце для християнської церкви займає ця подія, на честь якої встановлене Свято Святої Трійці.

Свято приходиться на початок літа, мабуть тому існує традиція храми і оселі віруючих в цей день прикрашаються свіжоскошеною травою, березовими гілками, квітами. А само свято називають Зеленим. Зелені свята святкують цілий тиждень.

До речі, один з найбільших храмів м. Дніпра присвячений саме Святій Трійці.

До свята Святої Трійці в нашій бібліотеці оформлено книжкова виставка-галерея: «Свято зеленої Трійці», для дітлахів проводиться вікторина: «Кожна рослина – це диво».

Будемо раді побачити вас на цих заходах.

Вітаємо із святом Святої Трійці!


Немає коментарів:

Дописати коментар